Historie

Aannemersbedrijf J. van der Meij werd in 1929 te Wijk aan Zee opgericht door Jan van der Meij. De eerste bedrijfsactiviteiten waren het verkopen van vis en het stuifvrij maken van de duinen door het planten van helmgras. In 1956 overleed Jan en werd het bedrijf voortgezet door zijn zoon Ber van der Meij. Ber is de grondlegger van het bedrijf zoals het nu is.

Door de jaren heen wist Ber, door zijn scherpe prijs-kwaliteitverhouding, een vaste plek te verwerven bij het staalbedrijf Hoogovens en de Gemeente Beverwijk.  Zijn specialiteiten waren het aanleggen en onderhouden van cultuurtechnische werken, het onderhoud aan het strand van Wijk aan Zee, het plaatsen van afrasteringen en hekwerken, het plaatsen van straatmeubilair (zoals geleiderail en verkeers- en tekstborden) en het aanbrengen van markeringen in wegenwerf.

Helaas kwam er in 1987, door gebrek aan opvolging, een einde aan het familiebedrijf. Sindsdien is J. van der Meij een besloten vennootschap. De door Ber geleverde prijs-kwaliteitsverhouding is nog steeds de rode draad door ons bedrijf. Toch is er de afgelopen jaren ook veel veranderd. De belangrijkste veranderingen zijn de uitbreiding met een grafische afdeling en een sloten- en sleutelafdeling, de aangepaste bedrijfsnaam Van der Meij Groen Infra Veiligheid en de verhuizing naar het nieuwe pand. Sinds februari 2017 zijn wij gevestigd op de Concordiastraat 18 te Velsen-Noord.